';
side-area-logo

Kleur is rust, kleur is kracht

Kleur is rust, kleur is kracht

Je kent ongetwijfeld wel iets van de kleurpsychologie en hoe kleuren een invloed op ons hebben. Zo kunnen we kleuren gebruiken om rust te brengen maar we kunnen ze ook gebruiken om kracht uit te stralen. Waar ik het over wil hebben in dit artikel is de kleursterkte (wordt ook kleursaturatie of kleurverzadiging genoemd). Dit klinkt misschien té technisch en té theoretisch maar het beeld hierboven illustreert het goed. Ik heb bewust gekozen voor een voorbeeld met vrij neutrale kleuren zodat de kleur zelf geen invloed heeft. Je ziet meteen dat de kleursterkte heel belangrijk is en een totaal andere uitstraling geeft.

Bij het combineren van kleren en kleuren let ik er steeds op dat de kleursterkte goed op elkaar is afgestemd.
Hoe ik me voel, bepaalt voor een groot stuk hoe sterk de kleuren voor mij mogen zijn. vb Als ik moe ben kies ik meer voor rustige kleuren. Als ik heel energiek ben ga ik voor felle kleuren. Je kan het ook andersom doen uiteraard. Waar je te kort aan hebt aanvullen met kleuren.

Comments
Share
Semaha

Leave a reply